Museum Mayer van den Bergh

Het Museum Mayer van den Bergh bewaart zo’n vierhonderd foto’s uit de nalatenschap van zijn stichter Fritz Mayer van den Bergh. De oorspronkelijke context van de jaren 1900 is verloren gegaan. In een onderzoeksproject van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (in samenwerking met ARIA, het Antwerp Research Institute for the Arts), dat uitmondde in een tentoonstelling, werden de historische en de artistieke blik op het archief met elkaar verweven, en gingen jonge fotografen de dialoog aan met de historische beelden.

← Terug naar overzicht

Nieuwe verhalen. Een visuele dialoog met het fotoarchief van Fritz Mayer van den Bergh

Charlotte Lybeer, Els Vanden Meersch, Inge Henneman en studenten

Een vijftiental fotografiestudenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen creëerde nieuwe beelden en verhalen, geïnspireerd door het kastelenalbum en de stapel cartes de visites die bewaard worden in het archief van het Museum Mayer van den Bergh.

Lees dit artikel →

Whodunit. Op zoek naar de fotograaf van het kastelenalbum

Inge Henneman

In een onderzoeksproject van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (in samenwerking met ARIA, het Antwerp Research Institute for the Arts), dat uitmondde in een tentoonstelling, werden de historische en de artistieke blik op het archief van Fritz Mayer van den Bergh met elkaar verweven.

Lees dit artikel →

The Museum of Internet

Nanó Wallenius

It has never been easier for people to get their hands on pictures and photographs. Of course many artists have realized this as well. Nowadays we see artists of various ages referencing the internet for their work.

Lees dit artikel →